2024-02-28 07:00:00

Frissítés v1.35

WebTax Számla

Időszaki elszámolású (folyamatos teljesítésű) bizonylatok kezelése

Ebben az esetben a felek abban állapodnak meg előzetesen, hogy bizonyos (előre meghatározott) időszakonként számolnak el egymással az adott időszakban történt ügyletek vonatkozásában. Tehát a számlázás és a pénzügyi teljesítés is ezekre a meghatározott időszakokra vonatkozóan történik.

A kimenő számla készítésekor és bejövő bizonylat rögzítésekor pipálható az „Időszaki elszámolás”, majd beállítható az időszak kezdete és vége dátuma.

 

NAV-nak beküldött számlákról a NAV által visszaküldött figyelmeztetések

A WebTax rendszerben a NAV-hoz beküldött számlákról már adunk jelzést, hogy az milyen státuszban van (pl: „NAV adat beküldés: beküldésre vár; beküldve, ellenőrzésre vár; sikeres; hiba”) és a NAV xml beküldés eredményéről. Jelenlegi fejlesztésünkkel a NAV által visszaküldött figyelmeztetésekről is üzenetet kapnak Felhasználóink.

 

Kimenő számlákhoz kapcsolhatók fájlok

A kimenő számlához a számla készítése közben kapcsolhatók voltak fájlok. Fejlesztésünkkel már utólag is, a már elkészült számlához (nem technikai) kapcsolhatók fájlok. A funkció a számla mellett található Részletek gombra kattintás után, alul érhető el, Kapcsolódó fájlok hozzáadása néven.

 

Kimenő számlák; a számlához kapcsolt fájlok csatolása számla e-mail küldésnél

A kimenő számlákat automatikusan, vagy utólag manuálisan e-mailben lehetőség volt a Vevő részére elküldeni.

Jelenlegi fejlesztésünkkel a kimenő számlákhoz kapcsolt fájlok kiválaszthatók és a kimenő számlával együtt elküldhetők. (pl: teljesítés igazolás, szállítólevél, szerződés…stb) Számla készítése közben feltölthető, majd kiválasztható, hogy mely fájl kerüljön elküldésre a számlával együtt automatikusan.

Ha nem automatikusan küldi a számlát, akkor ezt utólag is megteheti. Előbb a kimenő számlához csatolnia kell a fájlt. (számla melletti Részletek gomb, majd alul Kapcsolódó fájlok hozzáadása) Ez után a számla mellett található Részletek gomb melletti lenyitható menüből az E-mail küldést kell kiválasztania. (alul kiválaszthatóak a csatolni kívánt fájlok)

Mindkét esetben a kiválasztáskor láthatóak a fájlok méretei. Ha a csatolásra kiválasztott fájlok együttes mérete 3Mbyte felett van, akkor figyelmeztetést adunk, hogy biztos -e a küldés. 5Mbyte felett nem küldjük el.

Szintén a számla mellett található Részletek gombra kattintás után alul az E-mail lognál a csatolt fájlok darabszáma is rákerült a gémkapocs jelzésre (ha 1-nél több csatolt fájl volt).

 

Kimenő számla/Bejövő bizonylat tételnél felső megjegyzés

A kimenő számánál és a bejövő bizonylatoknál is lehetőség volt a számla tételéhez megjegyzést adni. Ez a megjegyzés a kimenő számlánál a tétel alatt jelent meg. Készítettünk egy felső megjegyzés mezőt, mely a tétel felett jelenik meg. Így már több megjegyzés fűzhető számla tételéhez.

 

Bejövő bizonylatok; díjbekérő-számla kapcsolatok kezelése

Bejövő bizonylatot lehetséges létrehozni bejövő díjbekérő alapján. Díjbekérő kapcsolatot lehet létrehozni a bejövő számla rögzítését követően. Az így létrehozott kapcsolatokat fel is lehet bontani.

- díjbekérőről lehet indítani számlarögzítést (kimenő oldalhoz hasonlóan). A kapcsolódó számla kiegyenlítéseibe beleszámít a díjbekérő kapcsolat is.

- bejövő bizonylatok Részletek oldalon alul új gomb: Bizonylat kapcsolatok. Erre kattintva kilistázzuk a bizonylat összes kapcsolatát (módosító, sztornó, előleg, díjbekérő, és hamarosan majd szállítólevél is).

A kapcsolatok oldalon két funkció van jelenleg:

  1.) egy létező kapcsolatot fel lehet oldani. [Itt, ha a bizonylathoz kapcsolódik sztornó bizonylat is, akkor a sztornó kapcsolat létrehozásakor automatikusan létrehozott előleg/díjbekérő kapcsolatok is törlődnek, ha előleg/díjbekérő kapcsolatát töröljük az alapszámlának.]

  2.) ugyanitt lehetőség van utólag számlához/előlegszámlához már rögzített díjbekérőt kapcsolni (ugyanitt a későbbiekben lehet majd módosító/sztornó számla és szállítólevél kapcsolatot is kezelni.)

 

Számláim/Kimenő bizonylatok lista oldalon pdf számlakép megjelenítés egy kattintással

Az elkészült kimenő számla számlaképe gyorsan, könnyen, egy kattintással elérhető a lista oldalon a számla sorszám mellett található gémkapocsra kattintással.

 

Kimenő számla és Bejövő bizonylatok lista oldalon további szűrési lehetőségek

- fizetési határidő (tól-ig) szűrés kimenő és bejövő bizonylatok listában,

- egyszerre több bizonylattömbre szűrési lehetőség,

- év váltáskor nyitott bizonylatokra szűrési lehetőség

 

WebTax Pénzügy

Bővítettük a szűrési lehetőségeinket a Banki tételek és Pénztári tételek listában:

  •  banki tételek és pénztári tételek listában szűrési lehetőség bizonylathoz kapcsoltságra

 

WebTax

Újabb beállítási lehetőség a Cégbeállítások/Számla beállítások fül alatt az áfa/számviteli teljesítési dátumok rákerüljenek-e a számlára, ha azok nem eltérőek a teljesítés dátumától.

Külön beállítható az áfa teljesítés és a számviteli teljesítés is, választható lehetőségek:

  • csak eltéréskor (alapértelmezett)
  • mindig

 

WebTax Kimutatások

A Kimutatások menü alatt újabb szűrési lehetőség

  • év váltáskor nyitott bizonylatokra szűrési lehetőség

 

Bővebb leírást a Tudástárban itt talál.