2024-01-04 07:00:05

Frissítés v1.34

WebTax Cégbeállítások

A Cégbeállítások/Beállítások fül (alján) 1 új pipálható paraméter található, mellyel beállítható, hogy a Pénztárjelentésre (PDF) rákerüljön -e a partner neve

A program az új beállítást a bejelölését követően készülő pénztárjelentés(ek)nél veszi figyelembe.

 

A Cégbeállítások/NAV adatok tabon felhasználóbarátabbá tettük a NAV számlarendszer válaszidőit megjelenítő grafikonos felületet. Ez a funkció a NAV Számlarendszer működésének ellenőrzését teszi lehetővé.

 

WebTax Számláim

A Kimenő számláknál új funkció az úgynevezett fejmódosítás. Ezzel lehetőség van arra, hogy ha egy kimenő számlánál pl. csak a címben van változás, vagy szeretnénk pl. megjegyzést még a számlára tenni/módosítani, akkor ezzel a funkcióval ezt meg tudjuk tenni. Így elkerülhetjük a sztornó számla és új számla készítését.

 

WebTax Kimenő számlák / Bejövő bizonylatok

0%-os áfa

2024. évi teljesítéstől kezdődően a számlák és bizonylatok tételén 0%-os áfa kulccsal is lehet áfa típust választani. A NAV-hoz ezeket a tételeket is adatszolgáltatni kell, ezt a program elvégzi. Ez az új, 0 százalékos adómérték a vtsz. 4902 alá tartozó napilap (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadvány) értékesítésekor alkalmazandó. 

Átalakult a bizonylatokhoz kapcsolható fájlok funkció. Így most már többféle dokumentumot (teljesítési igazolást, szerződést, stb.) lehet feltölteni egységes megoldásban a bejövő bizonylatokhoz és a kimenő számlákhoz is (akár már létrehozáskor is). Hamarosan (jelenleg fejlesztés alatt) a kimenő számlákhoz a csatolt dokumentum a számlával együtt akár automatikusan is elküldésre kerülhet.

 

WebTax Kontírozás

Most már a Kontírozás menüben is állítható a Bejövő bizonylatoknál a számviteli teljesítés és az áfa teljesítés napja.

 

WebTax Üzenetküldés

Átalakítottuk az üzenetküldés funkciót. Most már van Elküldött és Törölt üzenetek mappa is. A Beérkezett üzenetek közül lehetséges törölni.  Emlékeztetőül: A WebTax rendszerben a Felhasználók egymás között üzeneteket válthatnak, illetve a Beérkezett üzenetek mappába is érkezik NAV figyelmeztető üzenet, ha a kimenő számla hibás lenne.

 

https://tudastar.novitax.hu/webtax-frissites-v1-34/