2023-03-01 07:00:00

Frissítés v1.30

Készletkezelés

A WebTax programban elérhető a készletkezelés, melynek kezelésére egy új menüpontot hoztunk létre.

Beállíthatóak a készletkezelés törzsadatai (a Cégbeállítások, és a Törzsek/Számlatömbök menüben, illetve a Készletkezelés menü alatt a Cikkek, Raktárak, Mennyiségi egységek). A Készletkezelés/Cikkek menüpont alatt a Készletkezelt cikkekre szűrési lehetőség áll rendelkezésre. A kiválasztott cikknél látható a cikk adatlapja, a Készlet fülön a készlet mennyisége raktáranként és összesen, ezenkívül a készlet változása napi bontásban grafikonos megjelenítéssel.

Meghatároztuk a fő készletmozgás jellegeket is. Ezek alapján a Készletkezelés/Készletmozgások funkció alatt készletmozgásokat rögzíthet. A Készletmozgások listaoldalon különböző szűrési lehetőség állnak rendelkezésére. (pl: dátum, raktár, cikk, jelleg szerint) Egy-egy létrehozott mozgás Szerkesztés gombbal megnyitható és láthatóak a készletmozgás részletei, melyek módosíthatóak, törölhetőek.

A Kimenő és Bejövő számlák/szállítólevelek rögzítésével a háttérben készletmozgások létrejönnek. Az így keletkezett készletmozgásokat a Készletkezelés/Készletmozgások funkció alatt tekintheti meg.

Lehetősége van kikapcsolni, bekapcsolni és FIFO készletkezelést választani. Különböző árképzési módokat állíthat be pl: utolsó beszerzési ár, elszámoló ár, súlyozott átlagár és FIFO. Ezenkívül figyelmeztetéseket állíthat be a negatív készlet kezelésére is: pl: engedélyezheti, figyelmeztetést választhat ki és tilthatja.

Leltárak funkcióban Raktáranként és dátum alapján leltárt készíthet, így nem csak év végé/év elején tud leltárt készíteni, hanem az év, hónap, hét bármely időszakában. Ebben a menüben is több kényelmi funkció áll még rendelkezésére. (pl: leltár export-import, leltársorok tömeges létrehozása..stb)

A Kimutatások menüt bővítettük a készlekezelésre vonatkozó kimutatások lehetőségével. A Kimutatások funkcióban Készlet és Forgalom kimutatás készíthető.

(Az NTAX kettős könyvvitelbe a feladás később kerül fejlesztésre)

A készletkezelés modul 6 hónap próbaidőszak alatt (2023.03. hó és 2023. 08. hó) ingyenes, ezt követően a modul fizetős lesz. Az árakról tájékozódjon honlapunkon: https://novitax.hu

 

Szállítási címek kezelése (partnereknél és számlánál)

A Partnereknél és a Számla kiállításnál már lehetőség volt telephely és levelezési cím megadására. Jelenlegi fejlesztésünkkel kiegészítettük Szállítási cím megadásának lehetőségével.

 

Kontírozás menü

  • szűrők átalakítása

A Kontírozás menüben eddig Kimenő és Bejövő számlák szűrésére és kontírozására volt lehetőség. Az újabb fejlesztéseink miatt átalakításra került és most már a számlákon kívül Pénztárgépzárásokra és Készletmozgásokra is lehetséges szűréseket végezni, kontírozni.

 

  • tömeges munkaszám/költséghely felosztás megadás

Jelenlegi fejlesztésünkkel lehetőséget adunk úgynevezett tömeges munkaszám/költséghely felosztás megadására. A több tételes számláknál nyújt segítséget ez a lehetőség, ahol nem kell majd egyesével megadni a munkaszám és/vagy költséghely felosztását a tételeknél, ha mindegyikre ugyanazt szeretné beállítani.

 

Számláim – kimenő számla sztornózásakor – sztornó oka mező

A Kimenő számla sztornózásánál lehetőség van a sztornózás okát is megadni. A sztornózás oka a PDF számlaképre is rákerül.

 

Lapozás segítő a listaoldalakon

Minden olyan listaoldalán, ahol 10 oldalnál több a listaoldalak száma, alul az oldalszámok mellett lehetőség van az oldalszámot megadni. Megadását követően a rendszer arra az oldalszámra ugrik.

 

Bejövő szállítólevélből Kimenő szállítólevél készítése

A Bejövő szállítólevelekből lehetőséget adunk arra, hogy Kimenő szállítólevelet készítsen. (Másolás kimenő szállítólevélre) Akkor nyújthat segítséget, ha a bejövő szállítólevélen található tételeket (esetleg kisebb módosítással, javítással…stb) „vissza”adja a beszállítójának.

 

A fenti fejlesztésekről itt olvashat bővebben.