2022-11-10 07:00:00

Frissítés v1.29

Készlet-raktárkezelés előkészítő lépések

Elkezdtük a Készletnyilvántartás funkció fejlesztését, amely terveink szerint a következő frissítéssel (v1.30) lesz teljeskörűen használható. Ami eddig elkészült:

- Törzsek/Raktárak – a raktár adatok rögzíthetők,

- Törzsek/Készletmozgás jellegek –  meghatároztuk a fő készlet mozgás jellegeket, amelyekhez kontírozás is beállítható,

- Törzsek/Mennyiségi egységek – rögzíthetők a mennyiségi egységek, amelyekben származtatott mennyiségi egységek is megadhatók, valamint összekapcsolhatók NAV xml mennyiségi egységekkel,

-  Törzsek/Cikkek – A cikknél, az Értékesítés és Beszerzés fülön alapértelmezett raktár állítható be. Az Alapadatok fülön át lehet térni a mennyiségi egység törzs használatára (készletvezetéses cikkek esetén ennek használata kötelező lesz).

Ezek a fejlesztések tehát a készletkezelés előkészületei, akkor célszerű azokat használni, ha tervezik a készletnyilvántartás használatát.

 

Pénztárgépzárások funkcióban újabb fejlesztések

A Pénztárgépzárások excelbe exportálhatók. A lista szűrési és rendezési lehetőségei bővültek a forgalom, és a készpénzes forgalom összegére.

 

Feltöltött fájlok és fájl csatolás bejövő bizonylathoz

A Bejövő bizonylatok menüben a tárolt bizonylatok módosításakor, már korábban is volt lehetőség számlaképet (pdf fájlt) feltölteni. Jelenlegi fejlesztéssel már a bizonylat létrehozásakor is feltölthetőek ezek a fájlok.

A bizonylatok rögzítése funkcióban további lehetőség, hogy a Feltöltött fájlok menüben feltöltésre került fájlokból is ki lehet választani kapcsolódó számlaképket.

A Bejövő bizonylatok lista oldalon, azoknál a bizonylatoknál, amelyekhez számlakép van csatolva, a számlaszám mellett található gémkapocs ikonra kattintva a számlakép megtekinthető.

A Feltöltött fájlok menü listaoldalán új lehetőségként már a feltöltés dátumára is lehet szűrni.

 

További módosítások

- A Számláim és Bejövő Bizonylatok menükben a manuális Kiegyenlítések funkcióban „Megjegyzés” rögzíthető (pl. beírható a kompenzáló számla száma).

- Ugyanitt, egyéb, pénzmozgást nem igénylő kiegyenlítések is kezelhetők (pl. kezelhető így kompenzáció is, amennyiben WebTaxban csak a kimenő / bejövő bizonylatok vannak rögzítve, a bankforgalmak nincsenek.)

- A Kimutatások/Munkaszám/költséghely menüben újabb szűrési lehetőségként a „Partner”-re is lehet szűrni

 

A fenti fejlesztésekről itt olvashat bővebben.