2022-09-28 08:00:00

Frissítés v1.28

Új funkciók:

Partnerenkénti kimutatás

A Kimutatások menü kiegészült egy Partnerenkénti kimutatás funkcióval. Ebben a Partner név, vagy a Partner adószáma, kelte vagy teljesítés, és irány (kimenő vagy bejövő) szerinti egyösszegű és/vagy számlánkénti kimutatás készíthető el. A kimutatás excel-be exportálható.

 

Partnercsoportok, Cikkcsoportok

A Törzsek menüben új törzsadat megadási lehetőségek állnak rendelkezésre.  Ezek a Cikkcsoportok és Partnercsoportok. Jelenlegi fejlesztéssel már cikkcsoportok és partnercsoportok is létre hozhatók, melyeket a kedvezmények kezelésénél lehetséges használni.

A Cikktörzsben a lista oldalon és cikk adatlapon új mező áll rendelkezésre; cikkcsoport. A listában szűrhető, rendezhető, az adat bekerül az exportba is.

A Partnertörzsben a Partner listaoldalon és a partner adatlapon új mező áll rendelkezésre; partnercsoport.  A listában szűrhető, rendezhető, az adat bekerül az exportba is.

 

Kedvezmények kezelése

Elkészült a Kedvezmények kezelésének lehetősége. A kimenő számláknál egyösszegű és százalékos kedvezmény(ek) adható(k) meg a számla készítés közben a számla tételénél. Ezenkívül cikkcsoportra, partnercsoportra is beállíthatóak kedvezmények. A kedvezmények kezelését a Törzsek/Kedvezmények menüben teheti meg. A kedvezménytörzsben konkrét partnerhez, vagy konkrét cikkhez is megadható kedvezmény. Partner adatlapon és a Cikkadatlapon a Kedvezmények fülön is láthatóak az aktív és a korábbi kedvezmények. Innen új kedvezmény is rögzíthető.

Ha a számlázás közben az egységárat módosította (de nem kedvezményt, vagy nem a cikktörzsben található árat szeretné alkalmazni), akkor a  Tételek fekete sávban található  "%" jelre kattintással a Kedvezmény/eredeti egységár törölhető, vagy a Cégbeállítások/Számlabeállítások menüben az Eredeti ár mező kihagyása kockát pipálja be!

A bejövő bizonylatoknál manuálisan rögzíthetőek a kedvezmények és természetesen a NAV xml beolvasáskor is feldolgozzuk a kapott kedvezményeket.

 

Partner kapcsolati adatok importálási lehetősége

Az Importok menüben eddig is lehetett Partner adatokat importálni, azonban kiegészítettük a Partner kapcsolatok importjával. Most már lehetősége van xls, xlsx, csv fájl formátumból importálni például a Partner kapcsolattartójának nevét, e-mailcímét, telefonszámát.

 

Módosítások, hasznos funkciók:

  • a Kontírozás menü listaoldalán lehetőség van a számla bruttó összegére szűrni/keresni.
  • a Bejövő bizonylatok és a Kontírozás menü listaoldalakon a Bizonylat státusz szűrés több státuszra is lehetséges. (kiválasztás/kijelölés: Ctrl+egér bal klikk)
  • pénztárgép zárás menüben a berögzített adatok módosíthatóak.
  • a kimutatások/ÁFA menüben a lekért kimutatásban az előleg számlák is szerepelnek.
  • eddig is lehetőség volt a partner adatok exportjára, azonban kiegészítettük az exportálást a Partner kapcsolati, bankszámla és cím adataival.
  • a kiállítandó számla fejlécébe kiegészítő információk adhatók meg a Cégbeállítások/Számla beállítások menüben. Mostantól megadhatóak például; telefonszám, e-mailcím, weboldal cím…stb. adatok is.
  • a Bankszámlakivonat feldolgozásánál előfordul, hogy nem attól a cégtől érkezi az utalás, akinek a számlát kiállította. Ilyen eset lehet például mikor a Futár cégek számolnak el, és utalják el az utánvéttel beszedett összegeket. Most már lehetőség van arra, hogy manuálisan rendelje össze a számlát Partnertől függetlenül.

 

A fenti fejlesztésekről itt olvashat bővebben.