2021-04-08 07:00:00

Frissítés v1.21

Munkaszámok, költséghelyek utólagos beállítása

A bejövő bizonylatoknál eddig is lehetőség volt a számlatételek munkaszámának és költséghelyének utólagos beállítására, viszont eddig problémát okozott az, hogy az így beállított és a vonatkozó kontírozásnál megadható munkaszámok és költséghelyek eltérhettek egymástól. Ezt a rögzítési hibalehetőséget most kiküszöböltük: a továbbiakban a bizonylat létrehozásakor megadott munkaszámot/költséghelyet a bejövő bizonylat tételének szerkesztésekor információs céllal megjelenítjük és lehetőséget adunk ugyanitt a kapcsolódó kontírtétel munkaszámának/költséghelyének módosítására és akár felosztására is.

A bejövő bizonylatok lista oldalon elhelyeztünk egy „Eltérő kontír”elnevezésű ideiglenes szűrési lehetőséget, mellyel leválogathatóak azok a bizonylatok, amelyeknél ez a rögzítési hiba vélhetően előfordult.

 

Kontírozáskor új munkaszám és/vagy költséghely a törzsadatba rögzíthető

Felhasználóink kérték, hogy a Kontírozás menüben, a kontírozási munkafolyamat közben új munkaszám és/vagy költséghely rögzíthető legyen. Fejlesztésünkkel ezt valósítottuk meg. A tömeges kontírozás blokkban a Munkaszám/Költséghely mezőnél 1-1 „+” gomb került elhelyezésre, melyre kattintva létrehozható új munkaszám/költséghely.

 

Partner adóalanyiságának/jellegének beállítási lehetőségei változtak

Eddig a partner adóalanyiságának hovatartozását a székhely alapján próbáltuk besorolni, de ez nem minden esetben megfelelő, ezért az eddig "adóalany" jelleget háromfelé bontottuk: belföldi, eu-s és külföldi adóalany jellegre - így most már lehetőség van a székhelytől eltérő EU-s / EU-n kívüli adóalanyiság beállítására. (például egy magyarországi címmel, de ausztriai adószámmal rendelkező cégnél EU-s adóalany jelleget kell kiválasztani). A rögzített partnereket az eddigi, székhely alapú rendszer szerint besoroltuk a megfelelő jellegekbe, ennek helyességét kérjük ellenőrizzék Partnertörzsükben.

 

Kimenő számlán tétel bruttó összegek megjelenítése

Szintén Felhasználóink kérésének tettünk eleget azzal, hogy a Kimenő számlákon (PDF) a tétel soroknál a továbbiakban megjelenítjük a sor bruttó összegét.

 

Kimenő általános ÁFA típusoknál betűjelzés is látható a kiválasztásakor

Számla készítésekor és a Cikktörzsben az ÁFA típusokat betűjelzéssel is elláttuk segítve ezzel könnyebb kiválasztásukat.

 

Folyószámla kimutatás megjelenítés átalakítása – kombinált lista

A folyószámla kimutatásnál megvalósítottunk egy kombinált megjelenítési formát, ahol egyszerre látszik minden lényeges adat, vagyis a partnerenkénti egyenleg, a partnerhez kapcsolódó bizonylatok adatai és azok kiegyenlítései is.

A fenti fejlesztésekről itt olvashat bővebben.