2021-03-18 08:00:00

Frissítés v1.20

Munkaszám és költséghely kimutatás továbbfejlesztése

Korábbi fejlesztésünkkel a Kimutatások menü alatt a Kimenő és Bejövő bizonylatoknál beállított munkaszám és költséghelyről kimutatást készíthetett. Új fejlesztésünkkel a kimutatás csoportosítása történhet számlánként is, valamint az eredmény exportálható xls-be is.

 

Bejövő előlegszámla automatikus kiegyenlítése

Kimenő irányban már használható volt az a beállítási lehetőség, hogy az előlegszámlát kiállításkor automatikusan kiegyenlítetté lehetett tenni. Most ezt a lehetőséget a bejövő irányban is lehetővé tettük. Cég beállítások/Számla beállítások alatt elérhető a beállítás.

A fenti fejlesztés kiegészítéseként megoldottuk azt is, hogy az automatikusan kiegyenlített számlák listája nem csak a kezdőoldalon elérhetőek. A kezdőoldalon, a Bejövő és Kimenő bizonylatok menüben elrejthető/lenyitható blokkban láthatóak, majd onnan rendezhetőek az előlegszámlák kiegyenlítései.

 

Kimenő számla alján megjegyzés szöveg szerkesztési lehetőség

Felhasználóink kérésének eleget téve a kimenő bizonylatoknál lehetőséget adunk a számla alján is szerkeszthető szöveg megadására.  Eddig csak a számlafej alatt adtunk lehetőséget megjegyzés megadására.  Az alapértelmezett szövegek beállíthatóak a Cég beállítások/Beállítások, a Törzsek/Partnerek/Beállítások alatt, és a számla készítésekor is szerkeszthető, módosítható, törölhető a szöveg.

Új formázási lehetőséggel is bővítettük a szövegdoboz szerkesztési lehetőséget; ez a szövegigazítás (bal, jobb, közép, kizárt).

 

Törzsek/Partnerek és Cég beállításoknál a fizetési mód mellett napok száma is előre beállítható

Ezzel a fejlesztésünkkel a Törzsek/Partnereknél, vagy a Cég beállítások/Beállítások oldalon beállítható az alapértelmezett fizetési mód mellett a napok száma, (itt nem vesszük figyelembe egyelőre az hétköznapra eső ünnepnapokat, és az átszervezett, szombatra eső munkanapokat; ez egy későbbi fejlesztésünk lesz) akár naptári napban, akár munkanapokban. A beállítást csak a kimenő számlákra vesszük figyelembe. Amennyiben a bejövő bizonylatot NAV xml-ből rögzíti, a dátumokat abból veszi a rendszer, ha manuálisan rögzít, akkor pedig be kell írni a számlán található dátumot.

 

Számlatömb elrejtési lehetőség

Felhasználóink kérésének eleget téve mostantól lehetőség van a Számlatömböket rejtetté tenni. Például, ha évenként készítettek számlatömböket és nem szeretnék már az előző évi számlatömböket használni a bejövő/kimenő bizonylat rögzítésekor, akkor azokat rejtetté lehet tenni. Az elrejtett számlatömböt halványan jelenítjük meg a számlatömb kiválasztásakor. Nem tiltjuk a kiválasztását, de megerősítést kérünk, ha rejtett számlatömbben próbál bizonylatot rögzíteni.

 

Cikk és Partner szűrés API lekérdezésnél

Egy új szűrési opcióval lehetőség van API-n keresztül csak azon cikkek vagy partnerek lekérésére is, amelyek a megadott dátum után keletkeztek vagy módosultak. Ezzel egyszerűsíthető a rendszerek közötti törzsadat szinkronizáció.