2021-03-04 10:45:35

Frissítés v1.19

Technikai bizonylattömbök

A Törzsek/Számlatömbök menü alatt létrehozható technikai számlatömb, melyet pipálással jelölhet. Ezekben, más számlázó programokban vagy kézi számlatömbben kiállított bizonylatokat lehetséges rögzíteni. Amíg nem rögzített benne bizonylatot, addig a számlatömb adatai módosíthatóak.

 

Máshol/más számlázó programban, kézi számlatömbben létrehozott (technikai) kimenő bizonylatok rögzítés lehetősége

A Technikai számlatömbbe rögzített számlákat nem küldjük be NAV-nak, nem hozunk létre hozzá pdf-et, viszont módosíthatóak, feltölthetőek hozzájuk fájlok is (természetesen a kelt és az eredeti sorszám is rögzíthető), szerkesztéskor pedig a számlakép megjeleníthető a bizonylat űrlap mellett osztott képernyőn.

 

Technikai számlatömbbe kimenő számla létrehozható NAV xml importból

A technikai számlatömbbe a kézi rögzítésen kívül lehetőség van a NAV xml import funkcióból, a számla űrlapról (szintén NAV xml beolvasással) és akár feltöltött fájlokból is rögzíteni számlákat. A NAV online rendszerből lekérhetőek a más számlázó programokból beküldött kimenő bizonylatai, melyet technikai számlaként rögzíthet.

 

Bizonylat könyvelhetőségi állapot kézi módosíthatósága, és új állapotok megadási lehetősége

A bizonylatokhoz tartozó könyvelhetőségi állapot kezelését átalakítottuk. Eddig a bizonylatok könyvelhetőségének két állapota lehetett; egy bizonylat lehetett könyvelhető, vagy nem könyvelhető – ennek változása pedig automatikusan történt, a bizonylatok státuszának változása szabályozta azt. Az új könyvelhetőségi állapotok a következőek: nem feladható, feladható/könyvelhető, könyvelésbe feladva, újra feladandó könyvelésbe, könyvelésből törlendő, könyvelésből törölve. Nem csak új állapotokat vezettünk be, hanem ennek módosítása kézzel felülbírálhatóvá is vált, így jóval pontosabban lehet a bizonylatok könyvelhetőségét, újra-feladását vagy épp a könyvelésből törlését beállítani.

 

Bejövő/Kimenő bizonylat listában és a Kontírozás listában kereshető, rendezhető a WebTaxos/eredeti számla sorszám és iktatószám

Felhasználóink kérésének eleget téve a Bejövő/Kimenő bizonylat listába és a Kontírozás menüben lehetőség van WebTax-os számlaszámra, eredeti sorszámra és iktatószámra is keresni és rendezni.

 

Kimenő számla sztornózás funkció átalakítása (technikai számlák kezelése miatt)

A más számlázó programban létrehozott kimenő számlák rögzíthetősége miatt, a kimenő számláknál a sztornózási lehetőség átdolgozásra került. A keletkező bizonylatokhoz beállítható a bizonylattömb (eddig mindig az alapszámla tömbjébe került a bizonylat), technikai sztornószámla rögzítésénél megadható a kelt és az eredeti bizonylatszám. (amennyiben a WebTax-ban kiállított számlát szeretné sztornózni ugyan abban a számlatömbben, akkor a fenti adatokat nem kell megváltoztatnia, a sztornózás marad az eddig megszokottak szerint)

 

Partner típusok átalakítása

Az eddigiekben a Partner típusoknál két típust különböztettünk meg; magánszemély vagy nem. Az egyéb, nem gazdasági szervezetek kezelése miatt ez átalakításra került. A Partner jellege a Törzsek/Partnerek, illetve a bizonylat rögzítése közben a Partner adatlapon adható meg.  Korábbiaktól eltérően 3 jellegből választhat: Adóalany; Nem adóalany, magánszemély; Adóalanynak nem minősülő szervezet.

 

API számla lista változások

A számla lista lekérdező API végpontban lehetőség van most már kelt és teljesítés szerinti szűrésekre. Ezen kívül belekerült a válaszba a számla könyvelhetőségi állapota is.

 

Díjbekérőn nem szerepel a továbbiakban az áfa összesítés

Átalakításra került a Díjbekérő, melyen az ÁFA összesítést már nem jelenítjük meg a szabályoknak megfelelően.

 

Bejövő számla exportban (xls) bankszámlaszám adatok

Felhasználók kérésének eleget téve a Bejövő számla exportba (excelbe történő exportáláskor) a bejövő számla rögzítésekor kiválasztott partner bankszámla adatok is belekerültek.

 

Kontírozás listában Könyvelési év szűrési lehetőség

A Kontírozás menüben a szűrési lehetőségeket bővítettük a Könyvelési évvel.