2021-02-10 10:59:52

Frissítés v1.18

Bejövő számla import NAV xml-ből

Korábbi fejlesztésünkben lehetősége volt xls-ben lekérni a NAV online számlaoldalról a bejövő vagy kimenő számláit. Ezen az új felületen szintén a NAV online oldalról kérhetőek le bejövő számlái webes megjelenítéssel. Előnye, hogy több szűrési lehetőség áll rendelkezésre (pl. partner nevére, teljesítés dátumára is), mint az xls-ben történő lekérdezésnél. Fontos még kiemelni, hogy a lekért számlák kiállítási ideje sincs 35 napos idő intervallumra korlátozva. Látható, hogy a bizonylat rögzítve van-e már a WebTax-ban – ekkor szerkeszteni lehet -, vagy még rögzítésre vár. Bármelyik számla, mely még nincs a WebTax-ban az azonnal rögzíthető erről a felületről.

 

Munkaszám/költséghely kimutatás

Sok Felhasználónk kérésének tettünk eleget azzal, hogy a Kimutatások menü alatt a kimenő és bejövő bizonylatok kontírozásánál megadott munkaszámról és költséghelyről különböző szűrési lehetőségekkel tud kimutatást készíteni. Látható összesen a nettó, és bruttó összeg, illetve annak részletezése (mely számlák érintettek) is lekérhető.

 

Cikk import

Egy új menüt hoztunk létre, Importok néven, ezen belül található az új Cikk import funkciónk. Segítségével tetszőleges szerkezetű - például másik számlázó programból, vagy webshopból származó -, csv vagy xls fájlokból importálhatóak a cikkek.

 

Partner import

Hasonlóan a fenti Cikk importhoz a Partnereket is van már lehetőség – xls, vagy csv fájlok - importálni a WebTaxba.

 

Átalakult számlatükör import, új számlatükör export funkció

Az eddig is létező Számlatükör importálás funkciónkat átalakítottuk, hogy egységes import működést biztosítsunk a továbbiakban.

A számlatükröt a Törzsek/Számlatükör alatt pedig exportálni is lehet xls formátumba mostantól.

 

Cikktörzsben bejövő áfa beállítható, cikk űrlap átalakítás

Felhasználóink kérésére az eddigi kimenő ÁFA mellett most már a bejövő ÁFA is kiválasztható a cikkekhez. A cikk nyilvántartására szolgáló űrlap átdolgozásra került.

 

Kontír lista oldalon iktatószám és WebTax azonosító

A Kontírozás lista oldalon több Felhasználó kérésének eleget téve a bizonylathoz tartozó iktatószámot és WebTax azonosítót is megjelenítjük az eredeti bizonylat sorszáma mellett.

 

SZAMLAZO bejelentési kötelezettség megszűnése miatt a kapcsolódó funkció törlése

Az egyes bizonylatolással kapcsolatos közvetett adózási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 17/2020. (XII. 30.) PM rendelet 3-5. §-ai alapján a SZAMLAZO nyomtatványon teljesítendő bejelentési, adatszolgáltatási kötelezettség 2021. január 4-én vesztette hatályát. Ennek megfelelően 2021. január 4-ét vagy azt követően keletkezett tények és jogviszonyok tekintetében – összhangban a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 15. § (1) bekezdésében foglaltakkal – már nem áll fenn bejelentési, illetve adatszolgáltatási kötelezettség.

Fentiek értelmében a Számlázó program bejelentésével kapcsolatos funkció törlésre került.