2020-12-16 07:00:00

Frissítés v1.16

NAV bejövő számlák alapértelmezett fizetési mód

Az új beállítási lehetőségünkkel azoknak a bizonylatoknak tudnak fizetési módot beállítani a Cég beállítások/NAV adatok fülön, amelyeknél a NAV xml nem tartalmazza azt, vagy egyéb fizetési módot tartalmaz. Beállítható az is, hogy ezek a bizonylatok „elakadjanak”, azaz ne dolgozza fel a rendszer automatikusan.

Sorszám hossz megadás számlatömböknél

Az Önök kérésének eleget téve a számlatömböknél lehetőséget adunk arra, hogy meghatározzák a számlatömb sorszám hosszát, mely 3-10 karakter között lehet.

Bejövő bizonylat másolás

Ahogy eddig csak a Kimenő számláknál, most már a bejövő bizonylatok esetében is lehetséges bizonylat rögzítése egy már létező bizonylat másolásával.

Bejövő bizonylat sztornó és módosító bizonylatok

Most már a Bejövő bizonylatok esetében is lehetséges módosító és sztornó bizonylatok rögzítése a lista oldalon a Szerkesztés lenyíló menüjéből kiindulva. A Partner, a tömb típus és a pénznem nem térhet el az alapbizonylatétól (sztornó esetén a tételek sem), azok nem változtathatóak meg rögzítéskor.

 API-n keresztül lekérve a bejövő számlákat látszanak a sztornó és módosítási kapcsolatok; bejövő és kimenő számla rögzítésekor pedig már az API-s hívásban is megadható, hogy az mely alapbizonylatot módosítja.

Idegen adószámok a feladás xml-ben

Az előző frissítésben a WebTax-ban megoldottuk a kimenő és bejövő bizonylatok esetében az idegen (3. országos) adószámok kezelését. A mostani fejlesztésünkkel az NTAX és TAXA programokba átmennek az idegen adószámok a feladással.

Több száz tételes bejövő bizonylatok kezelése

Egy-egy Ügyfelünknél előfordulnak több száz tételes bejövő bizonylatok is, ezért megoldottuk, hogy ezek is rögzíthetőek legyenek.

Típus szűrési lehetőség a feltöltött fájloknál

Szintén az Önök kérésének eleget téve a Feltöltött fájlok menüpontban típus szűrési lehetőséggel bővítettük az eddigi lehetőségeket. Itt választható, hogy számlaképet, NAV xml-t vagy egyéb típusú fájlokat szeretnének megjeleníteni.

Iktatótömbök és iktatószámok

Az Önök észrevételeit figyelembe véve valósítottuk meg ezt a fejlesztésünket. Az eddigi, számlatömbökön belüli sorszámozáson kívül mostantól lehetőség lesz Iktatószám automatikus kiosztására vagy kézi megadására a bejövő bizonylatoknál. Az eddigi számlatömbökön belüli azonosító a továbbiakban Sorszám néven látható a listában.
A Törzsek/Iktatótömbök menüpontban lehet létrehozni a iktatótömböket. A Törzsek/Számlatömbök menüben a számlatömbhöz beállítható Alapértelmezett iktatótömb, és/vagy Cégbeállítások/Számla beállítások fülön beállítható az Alapértelmezett iktatótömb.

Ha be van állítva a cégnél iktatótömb, vagy a kiválasztott bizonylattömbnél, akkor iktatószámot generál a rendszer. Egyébként szabadon megadható (max: 50 karakter), vagy akár üresen is hagyható a bejövő bizonylat iktatószáma. A szabadon megadott iktatószámú bizonylatok iktatószáma a későbbiekben is szabadon módosítható, míg a kiosztott iktatószámú (automatikus) bizonylat iktatószáma már nem módosítható.

Az iktatószám megjelenik a Bejövő bizonylatok lista oldalon, ahol az rendezhető, szűrhető és a lekérhető xls (excel) listába is belekerül.

API-ból létrehozott bizonylat esetén is kiosztásra kerül az iktatószám (ha be van állítva iktatótömb), illetve szabadon megadható.

Tömeges kontírkód, munkaszám és költséghely feltöltés API-val

A fejlesztők dolgát megkönnyítő funkció, így egyetlen hívással akár száz munkaszám/költséghely/kontírkód is létrehozható.